shadow
About international Experience

“Dromen is een weg tot het ontdekken van jezelf. Jezelf ontdekken is een weg naar zelfontplooiing”

Wanneer je deze brochure leest droom je er waarschijnlijk van een jaartje naar het buitenland te gaan, daar naar school te gaan (een openbare of een particuliere school), wonen bij een gastgezin of op het schoolterrein zelf.

Wij van iE zouden je graag willen helpen je droom te laten uitkomen. Maar waarom zou je iE kiezen om je schooljaar in het buitenland te organiseren? Dit is een vraag die we bijna elke dag krijgen.

Wij zijn een kleine organisatie, en we vinden dat we je het best van dienst kunnen zijn door klein te blijven. We hebben een heel persoonsgerichte benadering bij het selecteren en plaatsen van elke student binnen ons programma: we hebben onze lat hoog gelegd. Om een programma te kunnen aanbieden dat bij iedere student persoonlijk past, willen we het aantal van onze studenten klein houden. We zijn een kleine organisatie, en dat willen we ook blijven.

Ons belangrijkste doel is het vinden van het allerbeste gastgezin voor ieder van onze studenten. Maar om goede gastgezinnen te vinden, moeten we ook “goede” studenten vinden. Onze definitie van een goede student beperkt zich niet tot schoolse prestaties: we zoeken leuke, enthousiaste studenten, jongens en meisjes die zich aan het leven in een gastgezin en hun school kunnen aanpassen en daar verantwoordelijke en actieve leden van zijn.

Zijn cijfers belangrijk? Natuurlijk wel, maar het is belangrijker wat voor mens je bent. We zoeken studenten die vriendelijk en open, actief en enthousiast zijn, een positieve levenshouding hebben en optimistisch zijn ten opzichte van de uitdagingen en avonturen die ze te wachten staan.

Ik ben persoonlijk al meer dan 30 jaar betrokken geweest bij studentenuitwisseling. En het huidige iE team bestaat uit mensen die de culturele verschillen (wat betreft gezinnen, schoolsysteem, sociale gewoonten enz.) tussen Europa en de rest van de wereld begrijpen. IE is gebaseerd op een jarenlange ervaring in het behulpzaam zijn studenten hun dromen te helpen verwezenlijken en ervaringen te laten opdoen die in de rest van hun leven te pas komen.

Lees s.v.p. de volgende bladzijden van deze brochure goed door. Als je iE  je schooljaar in het buitenland wil laten organiseren, vul dan het bijgevoegde inschrijfformulier in en stuur het ons op. Zo gauw we het formulier binnen hebben zullen we ervoor zorgen dat een vertegenwoordiger van iE snel daarna contact met je opneemt.

Het iE team zal ieder van jullie graag persoonlijk ontmoeten,

Met vriendelijke groeten,

 

Paul Hallgrimson

European Director